Port Forward router Huawei HG658

Acest model de router este intalnit in special la clientii Romtelecom care beneficiaza de acces internet prin VDSL. 

Presupunem ca aveti un echipament precum camera IP, DVR, NVR, etc cu adresa IP 192.168.0.25 si cu portul 8500 si doriti sa accesati din internet acest echipament. Trebuie sa efectuati in router operatiunea numita port forward, pe care v-o prezentam mai jos.

Autentificare la router Huawei HG658

Deschideti o pagina a unui browser precum Internet Explorer sau Google Chrome. si tastati adresa IP a router-ului in campul Address a browserului. Daca nu stiti adresa routerului, va recomandam sa parcurgeti tutorialul: Cum gasesc adresa IP pentru router.

Adresa implicita pentru routerul Huawei HG658 este 192.168.1.1

Port Forward router huawei hg658

 

Apare fereastra de autentificare, care va solicita user si parola. Dupa introducerea acestor date se apasa Log In.
Valoarea implicita a pentru Username este: admin
Valoarea implicita pentru password este: admin

 

Port Forward router huawei hg658

 

 

Accesati sectiunea Status (din coloana de pe stanga) si apoi WAN. Verificati in tabelul IPv4 Information denumirea conexiunii de internet (trebuie ca pe coloana IP Address sa aveti adrea IP externa a retelei Dvs.). Denumirea contine termenul "INTERNET"
In cazul nostru denumirea este: TR069_INTERNET_R_VID_35.

 

Port Forward router huawei hg658

 

Accesati sectiunea Advanced (din coloana de pe stanga), apoi NAT si apoi Port Mapping (din partea de sus) ca in imaginea de mai jos:

Port Forward router huawei hg658

 

 

 Alegeti apoi New din capul de tabel Port Mapping:

Port Forward router huawei hg658

 

In tabelul de mai jos trebuiesc completate campurile indicate prin incercuire: 

Port Forward router huawei hg658

 

In campurile de la Settings, trebuie sa completati ca mai jos:

- la Interface selectati denumirea conexiunii de internet identificata mai sus. In cazul nostru valoarea corecta este: TR069_INTERNET_R_VID_35

- la Protocol selectati TCP/UDP

- la Remote host lasati necompletat

- la External start port completati 8500

- la External end port completati 8500

- la Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)

- la Internal port completati 8500

- la Mapping name completati cu o denumire pentru a identifica echipamentul respectiv (ex: camera ip)

Salvati aceste setari cu Submit.

Dupa aceasta etapa, in tabel trebuie sa aveti un rand ca cel de mai jos: 

 Port Forward router huawei hg658

 

 

 

 

 

Comentarii

Mi s-a stricat routerul,nu mai merge,cum ii contactez sa vina sa il repare sau sa il schimbe?
Am si eu un dvr am router de la telekom si de aici un acces point care trimite internet la altul cara preia semnalul si aici am alt router la care este legat dvrul si nu reușesc sal vad nici din rețeaua locala îmi apare doar 4 secunde si se blochează am făcut setarile in routerul de la telekom si nimic gresesc undeva multumesc
Buna Am facut pasi descrisi de dumneavoastra si am reusit dar intrun tarziu pt ca la porturi faceam 8500 si la Dvr -ul meu portul este 8888 ,oricum multumesc mult

Raspuns: Va multumim pentru mesaj si ne bucuram ca ati reusit configurarea. Toate cele bune.
Buna seara ! Detin doua DVR-uri (firme diferite) , conectate la router HG665b . Nu reusesc sa le conectez in acelasi timp la Router . Tot ce am reusit e sa fac Forwarding :
INTERFACE: WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35
Protocol: TCP/UDP
Remote Host:
External Start Port: 3777
External End Port: 3777
Internal Host: 192.168.x.x
Internal Port: 3777
Si
Protocol: TCP/UDP
Remote Host:
External Start Port: 81
External End Port: 81
Internal Host: 192.168.x.x
Internal Port: 81
Am mai activat si DMZ pe : 192.168.x.x .
Primul DVR se conecteaza fara probleme , atat in reteaua locala , cat si externa . Ciudat e ca la o simla verificare , nu am niciun port deshis (80,81,3777,etc.) , dar reusesc sa vad din externa . As dori sa aflu setarile ce trebuie facute pentru a face streaming extern si pentru DVR2 . Va multumesc !

Raspuns: Dezactivati functia DMZ si ar trebui sa mearga si DVR2. Daca nu merge, cel mai probabil ati selectat gresit valoarea de la Interface.
Am facut setarile din router din reteaua locala, evident. Dar cum am spus nu a mers. Poate tebuie in router o setare , astfel ca atunci cand il acesez din afara prin adresa de Ip reala, sa ceara user si parola. Oricum forward de port nu a mers nici pe local. Am router hg658 si camera ip dcs933l
AM o camera IP dcs933l conectata wiireless prin hg658. Am incercat setarile de rutare port dar nu a mers.
Cand accesez prin internet extern si pun adresa IP reala de internet nu reusesc sa intru pe router (nu cere nici macar user si parola

Raspuns: Setarile in router le faceti din reteaua locala a acestuia. In rest trebuie sa urmati tutorialul.
Buna ziua ! As dori sa stiu ce setari trebuiesc facute pentru a accesa camerele dintr-o retea externa . Detin router telekom , la care am conectat un dvr , pe lan 1 , iar pe wan am prelungire la un tp-link , care la randul sau e conectat cu un alt dvr . Camerele pot fi accesate din reteaua locala doar . Am citit postarile anterioare , dar nu reusesc sa fac forwarding . Mai exact nu stiu cum sa setez dvr-ul in functie de router , sau invers ? Multumesc !

Raspuns: Daca am inteles bine: aveti cablul de internet conectat la Router1 si Router2 conectat la Router1. DVR1 este conectat la Router1 iar DVR2 la Router2. Trebuie sa setati: Pentru DVR1 faceti in Router1 port forward pe IP si port de la DVR1. Pentru DVR2 faceti in Router2 port forward pe IP si port de la DVR2 si in Router1 faceti port forward pe IP-ul de WAN de la Router2 si port de la DVR2. Mai trebuie sa setati manual IP de WAN pentru Router2.
Ca sa accesati (din alta retea de internet) DVR1 folositi IP extern pentru reteaua de internet si port DVR1 iar DVR2 la IP extern si port DVR2.
Daca nu va descurcati, putem efectua noi contra cost prin Team Viewer setarile aferente. Pentru detalii va rugam sa ne scrieti la contact@cdnet.ro.
Salutare. Sunt proaspat detinatorul unui router HG658. Te rog explica-mi, cum pot filtra un site ( deci ceilalti utilizatori din retea sa nu mai poata intra de exemplu pe Fb. )
Am incercat , am intrat la Avansat > Filtru > Filtru URL > am introdus adresa : www.facebook.com , prioritate 1 si status : respingere si tot nu blocheaza accesul la acel site . Mai trebuia sa fac altceva ?
Multumesc

Raspuns: Din pacate intrebarea Dvs nu are legatura cu subiectul acestui tutorial. Va multumim pentru intelegere.
Am inlocuit vechiul router Huawei MT882,cu acest router 658.Daca pe vechiul router pot sa fac forward pe portul 8080,hg658 imi da batai de cap si nu-mi deschide portul respectiv.Ciudat este faptul ca in alta locatie,cu un abonament Telekom mai"generos"functioneaza fara probleme.Sunt cumva limitari din acest punct de vedere ?

Raspuns: Probabilitatea este mica de a avea restrictii. Cel mai simplu este sa schimbati portul. Ex 9500. Faceti si un restart din alimentare pentru router inainte.
Salut, vreau sa pun si eu in NAS pe lan si sa-i fac fwla portul respectiv...cum se face mai exact pe acest router? la fel?

Raspuns: Da, este acelasi principiu.
Postare noua