Port Forward router Huawei HG658

Acest model de router este intalnit in special la clientii Romtelecom care beneficiaza de acces internet prin VDSL. 

Presupunem ca aveti un echipament precum camera IP, DVR, NVR, etc cu adresa IP 192.168.0.25 si cu portul 8500 si doriti sa accesati din internet acest echipament. Trebuie sa efectuati in router operatiunea numita port forward, pe care v-o prezentam mai jos.

Autentificare la router Huawei HG658

Deschideti o pagina a unui browser precum Internet Explorer sau Google Chrome. si tastati adresa IP a router-ului in campul Address a browserului. Daca nu stiti adresa routerului, va recomandam sa parcurgeti tutorialul: Cum gasesc adresa IP pentru router.

Adresa implicita pentru routerul Huawei HG658 este 192.168.1.1

Port Forward router huawei hg658

 

Apare fereastra de autentificare, care va solicita user si parola. Dupa introducerea acestor date se apasa Log In.
Valoarea implicita a pentru Username este: admin
Valoarea implicita pentru password este: admin

 

Port Forward router huawei hg658

 

 

Accesati sectiunea Status (din coloana de pe stanga) si apoi WAN. Verificati in tabelul IPv4 Information denumirea conexiunii de internet (trebuie ca pe coloana IP Address sa aveti adrea IP externa a retelei Dvs.). Denumirea contine termenul "INTERNET"
In cazul nostru denumirea este: TR069_INTERNET_R_VID_35.

 

Port Forward router huawei hg658

 

Accesati sectiunea Advanced (din coloana de pe stanga), apoi NAT si apoi Port Mapping (din partea de sus) ca in imaginea de mai jos:

Port Forward router huawei hg658

 

 

 Alegeti apoi New din capul de tabel Port Mapping:

Port Forward router huawei hg658

 

In tabelul de mai jos trebuiesc completate campurile indicate prin incercuire: 

Port Forward router huawei hg658

 

In campurile de la Settings, trebuie sa completati ca mai jos:

- la Interface selectati denumirea conexiunii de internet identificata mai sus. In cazul nostru valoarea corecta este: TR069_INTERNET_R_VID_35

- la Protocol selectati TCP/UDP

- la Remote host lasati necompletat

- la External start port completati 8500

- la External end port completati 8500

- la Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)

- la Internal port completati 8500

- la Mapping name completati cu o denumire pentru a identifica echipamentul respectiv (ex: camera ip)

Salvati aceste setari cu Submit.

Dupa aceasta etapa, in tabel trebuie sa aveti un rand ca cel de mai jos: 

 Port Forward router huawei hg658

 

 

 

 

 

Comentarii

Buna ziua. Şi eu am router HUAWEI model HG658, de la Telekom. Nu puteam sa intru pe adresa 192.168.1.1 şi am reuşit urmând paşii de la răspunsul primit de Adrian Pop. Am scris la user cuvântul admin, iar la parolă ceea ce scrie pe spatele routerului la WEB_PASSWORD.
Referitor la mesajul meu de mai jos, am gasit, in sfarsit, solutia: standardul de conectare pe router trebuie neaparat setat 802.11b pentru ca placa Wi-Fi Qualcomm Atheros AR956x nu stie altul !

Raspuns: Va multumim pentru solutie. E recomandat sa mergeti pe router pe b/g/n.
Salutare tuturor si La Multi Ani! Detin un router HG658 si un laptop Acer Aspire ES1-511 cu Win 8.1 cu Bing (preinstalat, cu licenta, cu toate update-urile la zi) si, incepand de ieri, nu ma mai pot conecta wi-fi la router. Mentionez ca placa wi-fi a laptopului este Qualcomm Atheros 956x si am incercat mai mutle metode de a ma reconecta, dar fara succes: update-uri rand pe rand cu toate versiunile mai noi ale driverului pentru placa WiFi, am sters datele de conectare si le-am reintrodus din nou, am redenumit SSID cu date noi de acces. In final, m-am conectat la alta retea WiFi, pe un router TrendNet si a mers din prima, fara probleme, deci nu sunt probleme in laptop. Mai precizez ca timp de 2 luni de cand am achizitionat laptopul Acer m-am putut conecta fara probleme la router-ul HG658. Astept sugestii pentru rezolvarea problemei.
Am urmatoarea situatie: internet preluat printr-un router de la un vecin pana la un acces point si apoi (din acces point) din nou un router. Se poate face forward de pe routerul final pentru doua camere deja instalate pe acel router? Cele doua routere si acces pint-ul sunt TP link. Multumesc anticipat.

Raspuns: Se poate face port forward pe routere montate in cascada. Ca principiu, trebuie sa dati IP de WAN static pe urmatoarele routere si sa faceti manual port forward din primul router catre al doilea, din al doilea catre camere.
se poate monta un switch inainte de router, pentru a distribui acelasi IP la un DVR si la un router HG658(de la romtelecom)

Raspuns: Va recomand sa montati switch-ul dupa router si la el (sau direct pe router) sa conectati practic orice numar de echipamente. Fiecare echipament va fi cu IP si port propriu. In router se face port forward pentru fiecare din ele. Din exterior, toate vor fi accesate cu o singura adresa IP (este cea a retelei de internet, adica IP-ul de WAN). DIferentierea se va face prin port, adica echipamentele vor fi accesate la IP:port.
Buna,am o problema la accesarea adresei 192.168.1.1 , nu ma lasa sa ma loghez :( daca ma puteti ajuta,am bagat la username admin password admin si nimic

Raspuns: Va recomand sa va uitati pe spatele routerului. Daca aveti un camp WEB_PASSWORD, incercati cu admin la user si la parola scrieti ce apare la WEB_PASSWORD. Sa ne confirmati daca a mers (poate sa fie util raspunsul Dvs si pentru alti utilizatori aflati in aceeasi situatie).
Cum pot bloca accesul la internet userilor conectati wireless (au aflat key network de la un 'tradator'). Am dezabilitat WiFi de pe router Huawei. Nu-mi place modalitatea. As dori sa blochez printr-o plaja de IP-uri cunoscuta doar de-un anumit grup. Multumesc anticipat.
MULTUMESC PENTRU TUTORIAL MERGE PERFECT
SA AVETI O ZI BUNA SI SA O TINETI TOT ASA

Raspuns: Ne bucuram ca v-am fost de folos cu acest material. Toate cele bune.
salut am o problema cu un router .imi apare ca are internet tot dar nu configurat probabil, nu am acces la internet si pe 192.168.1.1 am doar status si intretinere.daca puteti sa sunati 0753287794.va multumesc.
Am incercat tutorialul vostru si tot nu reusesc sa fac treaba. Am un server care ruleaza pe un laptop cu win 8, conectat la ruter prin wifi. Am adaugat serviciul in Firewallul de la windows, ba chiar am dezactivat firewallul de tot si tot nu pot sa-l vad in afara. Am incercat cu ceva de genul canyouseeme.org.
Alte sugestii, va rog?

Raspuns: Suportul este asigurat doar pentru configurare echipamente de supraveghere stand alone. Va multumim pentru intelegere.
Postare noua

Ultimele articole blog

Subscriere blog