Port Forward router Huawei HG658

Acest model de router este intalnit in special la clientii Romtelecom care beneficiaza de acces internet prin VDSL. 

Presupunem ca aveti un echipament precum camera IP, DVR, NVR, etc cu adresa IP 192.168.0.25 si cu portul 8500 si doriti sa accesati din internet acest echipament. Trebuie sa efectuati in router operatiunea numita port forward, pe care v-o prezentam mai jos.

Autentificare la router Huawei HG658

Deschideti o pagina a unui browser precum Internet Explorer sau Google Chrome. si tastati adresa IP a router-ului in campul Address a browserului. Daca nu stiti adresa routerului, va recomandam sa parcurgeti tutorialul: Cum gasesc adresa IP pentru router.

Adresa implicita pentru routerul Huawei HG658 este 192.168.1.1

Port Forward router huawei hg658

 

Apare fereastra de autentificare, care va solicita user si parola. Dupa introducerea acestor date se apasa Log In.
Valoarea implicita a pentru Username este: admin
Valoarea implicita pentru password este: admin

 

Port Forward router huawei hg658

 

 

Accesati sectiunea Status (din coloana de pe stanga) si apoi WAN. Verificati in tabelul IPv4 Information denumirea conexiunii de internet (trebuie ca pe coloana IP Address sa aveti adrea IP externa a retelei Dvs.). Denumirea contine termenul "INTERNET"
In cazul nostru denumirea este: TR069_INTERNET_R_VID_35.

 

Port Forward router huawei hg658

 

Accesati sectiunea Advanced (din coloana de pe stanga), apoi NAT si apoi Port Mapping (din partea de sus) ca in imaginea de mai jos:

Port Forward router huawei hg658

 

 

 Alegeti apoi New din capul de tabel Port Mapping:

Port Forward router huawei hg658

 

In tabelul de mai jos trebuiesc completate campurile indicate prin incercuire: 

Port Forward router huawei hg658

 

In campurile de la Settings, trebuie sa completati ca mai jos:

- la Interface selectati denumirea conexiunii de internet identificata mai sus. In cazul nostru valoarea corecta este: TR069_INTERNET_R_VID_35

- la Protocol selectati TCP/UDP

- la Remote host lasati necompletat

- la External start port completati 8500

- la External end port completati 8500

- la Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)

- la Internal port completati 8500

- la Mapping name completati cu o denumire pentru a identifica echipamentul respectiv (ex: camera ip)

Salvati aceste setari cu Submit.

Dupa aceasta etapa, in tabel trebuie sa aveti un rand ca cel de mai jos: 

 Port Forward router huawei hg658

 

 

 

 

 

Comentarii

Multumesc pentru promptitudine. Am setat portul NVR-ului la HTTP 8100 in loc de 80, apoi am deschis portul 8100 din HG658. Dar apoi cand accesez http://IPEXTERN:8100 imi da timeout dupa ce sta putin sa se gandeasca. Oare s-ar putea sa fie ceva setare de blocare la incoming requests in HG658?

Raspuns. Nu cred. Mai verificati setarile de retea si porturi din DVR si setarile de port forward (daca sunt facute ca in tutorial este ok). Ati incercat si cu aplicatia de tip CMS de la distanta? Eventual mai verificati in manual DVR, deoarece unelele aparate necesita port forward la mai multe porturi (aceste detalii, daca este cazul, le gasiti in manualul aparatului).
Buna ziua. foarte util tutorialul, multumim.
Eu am un modem HG658 de la Telekom si am instalat un NVR Hikvision cu camera IP tot Hikvision. NVR-ul foloseste portul 80 si 8000.
Am umat pasii intocmai pentru cele 2 porturi pentru IP 192.168.1.6 (adica cel alocat NVR-ului), dar cand ma conectez din afara retelei la IP-ul extern, tot la interfata routerului ajung, ar trebui sa ajung la interfata NVR-ului daca porturile sunt forwardate, nu-i asa?
Nu pot nicicum sa ma conectez la NVR din afara retelei, oare ce am facut gresit?

Multumesc.

Raspuns: Schimbati va rog in NVR portul 80 sa zicem in 8100; faceti port forward in router pe el (si stergeti port forward pe 80). Cand incercati de la distanta sa nu uitati ca dupa ip sa treceti portul (ex: http://ipextern:8100). Multumim pentru apreciere.
Se poate face PortForward pentru server de Counter-Strike 1.6? Daca da, as vrea un tutorial, va rog frumos.

Raspuns: Asiguram suport tehnic doar pentru configurare echipamente de supraveghere (DVR, NVR, camere IP). Din pacate nu putem realiza un astfel de tutorial. Va multumim pentru intelegere.
salut am o mare problema ...incerc sa imi fac un server virtual de TS3 totul este ok .. pina la inregistrare imi spuneti va rog care sunt pasii ce trebuie sa ii urmez ca sa activez servarul , ce trebuie sa fac si cum ...am tot un router HG658 Smart box ...IDEEA ESTE CA EU IAU DE LA UN PRIETEN NET PRIN WIRLES... bineinteles ca stiu parola si tot ce trebuie Multumesc
Se poate face port foreard si pe portul 25565 si 7777?
vreau sa fac asta pentru laptopul meu cum gasesc adresa?

Raspuns: Daca intrebarea a fost Cum gasesc adresa IP pentru laptop, vedeti acest tutorial: http://www.cdnet.ro/cum-gasesc-adresa-ip-pentru-router-tutorial.html . Adresa IP pentru laptop este ce apare la IPv4 Address.
a Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)
valoarea e la fel pentru toata lumea?

Raspuns: Adresa IP este a echipamentului pentru care se face port forward (ex DVR, camera ip, etc). Valoarea este cea setata de Dvs. Se poate da orice valoare doriti, dar sa fie din reteaua interna (LAN). 192.168.0.25 este doar un exemplu folosit in tutorialul nostru.
Slut prieteni am un router huawei hg658 si vreau sa aflu adresa MAC care a fost pe carcasa routerului dar a fost deteriorata si nu se mai vede bine .Daca intru cu IP 192.168.1.1 si ma loghez unde ar trebui sa fie ca sa o copiez Multumesc

Raspuns: Intrati in router, mergeti pe coloana din stanga la Status, apoi la Service Status, Device si in tabel aveti si MAC Address.
Buna ziua. Şi eu am router HUAWEI model HG658, de la Telekom. Nu puteam sa intru pe adresa 192.168.1.1 şi am reuşit urmând paşii de la răspunsul primit de Adrian Pop. Am scris la user cuvântul admin, iar la parolă ceea ce scrie pe spatele routerului la WEB_PASSWORD.
Referitor la mesajul meu de mai jos, am gasit, in sfarsit, solutia: standardul de conectare pe router trebuie neaparat setat 802.11b pentru ca placa Wi-Fi Qualcomm Atheros AR956x nu stie altul !

Raspuns: Va multumim pentru solutie. E recomandat sa mergeti pe router pe b/g/n.
Postare noua

Ultimele articole blog

Subscriere blog