Port Forward router Huawei HG658

Acest model de router este intalnit in special la clientii Romtelecom care beneficiaza de acces internet prin VDSL. 

Presupunem ca aveti un echipament precum camera IP, DVR, NVR, etc cu adresa IP 192.168.0.25 si cu portul 8500 si doriti sa accesati din internet acest echipament. Trebuie sa efectuati in router operatiunea numita port forward, pe care v-o prezentam mai jos.

Autentificare la router Huawei HG658

Deschideti o pagina a unui browser precum Internet Explorer sau Google Chrome. si tastati adresa IP a router-ului in campul Address a browserului. Daca nu stiti adresa routerului, va recomandam sa parcurgeti tutorialul: Cum gasesc adresa IP pentru router.

Adresa implicita pentru routerul Huawei HG658 este 192.168.1.1

Port Forward router huawei hg658

 

Apare fereastra de autentificare, care va solicita user si parola. Dupa introducerea acestor date se apasa Log In.
Valoarea implicita a pentru Username este: admin
Valoarea implicita pentru password este: admin

 

Port Forward router huawei hg658

 

 

Accesati sectiunea Status (din coloana de pe stanga) si apoi WAN. Verificati in tabelul IPv4 Information denumirea conexiunii de internet (trebuie ca pe coloana IP Address sa aveti adrea IP externa a retelei Dvs.). Denumirea contine termenul "INTERNET"
In cazul nostru denumirea este: TR069_INTERNET_R_VID_35.

 

Port Forward router huawei hg658

 

Accesati sectiunea Advanced (din coloana de pe stanga), apoi NAT si apoi Port Mapping (din partea de sus) ca in imaginea de mai jos:

Port Forward router huawei hg658

 

 

 Alegeti apoi New din capul de tabel Port Mapping:

Port Forward router huawei hg658

 

In tabelul de mai jos trebuiesc completate campurile indicate prin incercuire: 

Port Forward router huawei hg658

 

In campurile de la Settings, trebuie sa completati ca mai jos:

- la Interface selectati denumirea conexiunii de internet identificata mai sus. In cazul nostru valoarea corecta este: TR069_INTERNET_R_VID_35

- la Protocol selectati TCP/UDP

- la Remote host lasati necompletat

- la External start port completati 8500

- la External end port completati 8500

- la Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)

- la Internal port completati 8500

- la Mapping name completati cu o denumire pentru a identifica echipamentul respectiv (ex: camera ip)

Salvati aceste setari cu Submit.

Dupa aceasta etapa, in tabel trebuie sa aveti un rand ca cel de mai jos: 

 Port Forward router huawei hg658

 

 

 

 

 

Comentarii

pentru o pornire a calculatorului de la distanta, ce setari ar trebuii sa fac la router.Cele mentionate mai sus merg, doar daca telefonul este conectat la wireless, prin date mobile nu functioneaza. Ptr telefon folosesc programul Wake on Lan

Raspuns: Din pacate oferim consultanta doar pentru configurare routere in vedere accesarii de la distanta a echipamentelor de supraveghere. Nu am folosit programe ca cel mentionat de Dvs. Va multumim pentru intelegere.

Nici eu nu reusesc sa fac port foward pe huawei hg658, fac totul pas cu pas, bag portu pe asta www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ si imi zice ca e close...oare e cel mai prost model de ruter?

La TR069_INTERNET_R_0_35 , nu-mi apare adresa ip..
Eu vreau sa tin redirecte ..

Raspuns: Aflati adresa IP externa din locatie, identificati randul din coloana IP Address care contine acest IP si apoi retineti ce scrie in coloana din stanga (pe coloana Connection Name). Parcurgeti tutorialul in continuare.

Buna, am o problema vreau sa conectez routher-u hg658 la un calculator sistemul de operare al lui fiind windows xp. Am conectat un cablu de net cu un capat in Lan1 si cu celalalt capat in spatele calculatorului la placa de retea. Am incercat sa configurez routher-ul dar am primit o eroare userul si parola fiind incorecte . Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa mai fac!!!

Raspuns: Daca nu va amintiti user / parola trebuie resetat routerul. Gasiti butonul pe router langa care scrie RESET si introduceti o agrafa. Tineti apasat o perioada. Apoi incercati cu admin / admin.

Pentru black ops 2 nu mai functioneaza portu 3074 pe HG658--pe 655 a functionat perfect (NAT OPEN),mi l-au schimbat astia cu acesta nou dar nu mai pot seta portu ala.
Daca stiti sa-mi spuneti va rog frumos cum sa procedez .?

Am decat acest router HG658, nu exista alte routere ,vreau sa deschid un port, orice port si nu merge.Am incercat cel putin 7 metode luate din tutoriale.Nu vreau sa controlez nimic deocamdata la distanta , vreau doar sa pot deschide un port sa se poata conecta alt camputer de pe internet la al meu.Multumesc pt raspuns.

salut, am si eu o problema cu acest modem HG658 ,am incercat sa deschid 4 porturi, pe TR069_INTERNET_R_0_35 (DSL)(acolo este conexiunea de interneta mea) si nu ma pot conecta la nici unul am urmat atent instrutiunile am pus ip la DMZ si degeaba, nu inteleg de ce nu sunt deschise ,va rog ajutatima:(

Raspuns: Ce dispozitiv incercati sa controlati de la distanta? Sunt mai multe routere in locatie? Sa faceti si un restart din alimentare la router.

Fratilor mie mi-au schimbat numele si parola de la router ...... (...) post editat de admin

Raspuns: In primul rand va rugam sa aveti un limbaj civilizat. Parola trebuie sa o aflati de la providerul de internet. Pe noile modele de routere (HG8247) user este root iar parola admin. Daca a fost modificata manual parola, mai este si varianta de reset a routerului si aducerea acestuia la setarile din fabrica.

buna seara,

eu nu gasesc tot ce imi ttrebuie in router sa pot face portforward.

am facut exact cum ai precizat pas cu pas,,nu imi arata in STATUS --WAN InformaĊ£ii IPv4 nici un ip sau Gateway nu sa schimbat nimic ,am un dvr tvt td si vreau sal conectez la internet ,,,,ip 192.168.1.241 ,,,port http 80 ,,,server port 6036

Raspuns Daca nu va descurcati cu indicatiile transmise ne puteti contacta la contact@cdnet.ro.