Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Blog search Blog search

Subscriere Blog Subscriere Blog

Conectare din Internet Explorer la camera Foscam si primele setari

 Noi 24, 2020    Diverse Foscam

Va prezentam in tutorialul de mai jos cum sa va conectati la camera Foscam de pe un calculator personal / laptop din Internet Explorer si setari de baza precum denumire camera, setare ora, configurare wireless, setare IP.


1. Conectare camera Foscam la router

Daca ati configurat anterior conexiunea dintre camera Foscam si router (camera este conectata la router pe cablu sau wirelesss), omiteti acest pas.

Conectati camera Foscam prin intermediul unui cablu de retea la router (recomandat in portul LAN1 sau LAN2 de la router).
Pentru camerele fara port de retea (de ex. Foscam X1 sau X2) trebuie sa efectuati configurarea wireless prin intermediul unui smartphone ca in acest tutorial: Configurare conexiune wireless pentru camera Foscam prin functia Ezlink 2.0


2. Aflare adresa IP si port de la camera Foscam

Instalati aplicatia Equipment Search Tool pe care o gasiti la sectiunea Download pe un laptop conectat wireless sau cu cablu de retea la routerul la care este conectata si camera. In versiunile mai vechi aplicatia se numeste IP Camera Tool.

Rulati aplicatia si trebuie sa va apara camera conectata ca in imaginea de mai jos:

Conectare din IE Foscam


Adresa IP si portul de la camera le gasiti pe coloana IP Address. In cazul nostru camera Foscam are adresa IP 192.168.1.10 iar portul http este 88.

3. Conectare la camera din Internet Explorer

Deschideti Internet Explorer (versiunea 10 sau 11, pe 32 bit) pe laptop si tastati http://adresaIP:portHTTP (inlocuiti adresaIP cu adresa IP a camerei Dvs. iar portHTTP cu portul http al camerei) si urmati instructiunile care va apar pe ecran (trebuie sa instalati plug-in sau sa permiteti rulare Active X). De exemplu, pentru camera gasita in prezentarea noastra ar trebui sa scrieti: http://192.168.1.10:88.

 

Conectare din IE Foscam

In Windows 10 sa nu confundati Internet Explorer cu Edge (au iconite destul de asemanatoare). Aveti instalat Internet Explorer si in Windows10; ca sa gasiti link-ul cautati dupa Internet Explorer in fereastra de cautare din Windows 10.

Daca intampinati dificultati in a vizualiza din Internet Explorer camera sau nu reusiti sa instalati plug-in, va recomandam sa verificati setarile din acest tutorial: Verificarea si modificarea nivelului de securitate in Internet Explorer.


Va apare fereastra de autentificare, ca in imaginea de mai jos. Daca nu v-ati conectat pana acum la camera (de pe laptop sau smartphone) in fereastra de autentificare trebuie sa setati user-ul (New username) si parola (New password) pentru camera Foscam.

 

Conectare din IE Foscam


Altfel, pagina de autentificare contine campurile de acces Username si Password ca mai jos:

 

Conectare din IE Foscam


Completati cu user si parola de la camera si apasati pe butonul Login.

4. Sectiunea de Setup Wizard

Dupa logare la camera, de regula (depinde de modelul camerei) sunteti condusi in sectiunea de Setup Wizard unde aveti de parcurs 5 pasi:


Pasul 1: Selectare tara: Romania

Conectare din IE Foscam

Pasul 2: Stabilire denumire camera

Conectare din IE Foscam

Pasul 3: Setare ora camera

Conectare din IE Foscam

Pasul 4: Configurare conexiune wireless

Daca aveti configurata conexiunea wireless dintre camera si router omiteti acest pas.

Pentru configurarea conexiunii wireless, verificati daca ati montat antena la camera (unele camere nu au antena esterioara) si apasati pe butonul Scan pentru cautarea retelelor wireless disponibile.
In tabelul Wireless Network list apar retele gasite. Faceti un click pe routerul la care doriti sa va conectati.
La SSID apare numele retei iar la Encryption va fi completata criptarea identificata. Trebuie doar sa completati la campul Password cu parola retelei wireless.

Conectare din IE Foscam

Cu click pe tabul Test puteti verifica conectarea wifi la router. Daca este ok, obtineti mesajul: Wi-Fi connection is successful, please click "Next" to save the parameters.


Pasul 5: Configurare IP camera

Daca lasati bifata casuta Obtain IP from DHCP routerul o sa aloce camerei o adresa IP (la conexiunea pe cablu va fi o adresa IP iar la conexiunea wifi o alta adresa IP).
Va recomandam sa debifati casuta si sa setati astfel un IP static in camera Foscam (camera va avea o singura adresa IP indiferent daca este conectata pe cablu sau pe wifi).

Conectare din IE Foscam

Adresa IP de la campul IP Address trebuie sa fie unica in reteaua Dvs. (sa nu fie alocata si altui echipament de retea).
Puteti sa lasati adresa IP folosita pana acum sau sa schimbati doar ultima grupa de cifre cu un numar mai mare (de ex. cuprins intre 150 si 200).
In exemplu nostru avem IP-ul 192.168.1.10 si daca dorim sa-l schimbam modificam doar numarul 10 cu un alt numar (de ex. 161 caz in care IP-ul devine 192.168.1.161 iar camera va fi disponibila la noua adresa: http://192.168.1.161:88)

Cu Finish terminati etapa de Setup Wizard.

Verificati sa aveti imagine de la camera urmand tab-ul Live Video.
Verificati si conexiunea wifi prin scoaterea cablului de retea din camera (trebuie sa asteptati aproximativ 30 - 40 secunde pentru trecerea de pe cablu pe wireless). Daca nu functioneaza, faceti un restart din alimentare pentru camera (scoateti din priza si repuneti in priza). Daca tot nu functioneaza, reconectati camera pe cablu la router si verificati parola de wireless de la Pasul 4.

 

Comentarii

Nici o postare gasita

Scrie o recenzie

Produse asemanatoare Produse asemanatoare