Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Blog search Blog search

Subscriere Blog Subscriere Blog

Firmware upgrade Foscam - Instructiuni

 Noi 26, 2020    Diverse Foscam

 

Va prezentam mai jos recomandari pentru update-ul de firmware pentru camerele Foscam. Nu va recomandam update-ul prin intermediul unui smarthone sau tableta datorita riscului crescut de pierdere a conexiunii avand ca rezultat un upgrade incomplet (defectarea echipamentului). Astfel de defecte NU sunt acoperite de garantie,

1. Pregatirea camerei Foscam pentru upgrade de firmware
Scoateti camera din priza.
Daca are montat card este recomandat sa scoateti cardul inainte de upgrade.
Conectati camera pe cablu de retea la router (recomandat in LAN1 sau LAN2 daca routerul este furnizat de providerul de internet). Camerele care nu au port de retea (precum Foscam X1, Foscam X2, etc) vor fi plasate in apropierea routerului si conectate wireless la router.
Repuneti in priza camera.

2. Conectarea la camera Foscam de pe laptop din IE

Va conectati cu drepturi de administrator doar de pe un calculator personal sau laptop si din Internet Explorer la camera Foscam. Calculatorul trebuie sa fie conectat (wireless sau pe cablu) din reteaua interna (LAN) la acelasi router la care este conectata camera. Upgradarea de firmware NU se face prin internet!
Verificati ca legatura la camera este stabila (imaginea este cursiva, fara intarzieri).

3. Verificare versiune actuala firmware din camera

Intrati in setarile camerei la Settings - Status - Device Informations si notati versiunea de la System Firmware Version si de la Application Firmware Version.
Atentie si la modelul camerei de la campul Camera Model. Pot exista mai multe versiuni pentru acelasi model. De exemplu exista FI9816P, FI9816P V2, FI9816P V3.

Upgrade firmware Foscam

4. Download arhiva pentru upgrade de firmware

Se poate face din camera Foscam, accesand Settings - System - System Upgrade - Download the latest firmware.


Upgrade firmware Foscam

 

Sau de pe site-ul foscam.com de la sectiunea Support - Download Center - Firmware Download. Trebuie sa gasiti modelul exact al camerei si apoi puteti descarca arhiva pentru upgrade

Sau verificati aici: Firmware Foscam.

Dezarhivati fiserul descarcat pe calculator si parcurgeti recomandarile de upgrade din fisierul tip text si cel tip pdf.
Sunt precizate modelele de camere pentru care se poate face upgrade precum si versiunile de firmware acceptate pentru upgrade.
Verificati cu atentie aceste informatii. Daca sunt neclaritati legate de compatibilitatea fisierului pentru update puteti contacta direct suportul tehnic de la producatorul Foscam (in engleza) la support@foscam.com.


5. Upgrade firmware

Aflati la ce se va face upgrade prin compararea versiunii actuale de firmware din camera (de la pasul 3) cu cea obtinuta dupa upgrade (este precizata atat in fisierul txt cat si in cel pdf din arhiva descarcata).

Update-ul poate sa fie doar la Application Firmware sau sa fie atat la Application Firmware cat si la System firmware. In primul caz trebuie sa aveti in arhiva un singur fisier de upgrade (are extensia .bin) iar in varianta a doua trebuie sa gasiti 2 fisiere de tip bin.

Daca se face upgrade doar la Application Firmware, din camera Foscam mergeti la Settings - System - System Upgrade si aici cu Browse gasiti fisierul tip bin dezarhivat la pasul 4. Apoi apasati pe System Upgrade. Asteptati aproximativ 4 minute pana obtineti mesajul ca upgrade-ul a fost efectuat cu succes.

Similar se procedeaza daca se face uprgade atat la Application Firmware cat si la System firmware. In acest caz conteaza ordinea in care se face upgrade-ul cu cele 2 fisiere din arhiva (se face upgrade pe rand, cu cate un fisier).


Atentie: Operatiunea de upgrade de firmware este una complexa si necesita atentie deosebita.
Pe parcursul upgrade-ului NU intrerupeti conexiunile de retea si NU intrerupeti alimentarea cu energie. Orice intrerupere accidentala survenita in procesul de upgrade duce la defectarea echipamentului.

Defectele cauzate de un upgrade de firmware gresit / incomplet NU sunt acoperite de garantie.

 

Produse asemanatoare Produse asemanatoare