Port Forward router Huawei HG658

Acest model de router este intalnit in special la clientii Romtelecom care beneficiaza de acces internet prin VDSL. 

Presupunem ca aveti un echipament precum camera IP, DVR, NVR, etc cu adresa IP 192.168.0.25 si cu portul 8500 si doriti sa accesati din internet acest echipament. Trebuie sa efectuati in router operatiunea numita port forward, pe care v-o prezentam mai jos.

Autentificare la router Huawei HG658

Deschideti o pagina a unui browser precum Internet Explorer sau Google Chrome. si tastati adresa IP a router-ului in campul Address a browserului. Daca nu stiti adresa routerului, va recomandam sa parcurgeti tutorialul: Cum gasesc adresa IP pentru router.

Adresa implicita pentru routerul Huawei HG658 este 192.168.1.1

Port Forward router huawei hg658

 

Apare fereastra de autentificare, care va solicita user si parola. Dupa introducerea acestor date se apasa Log In.
Valoarea implicita a pentru Username este: admin
Valoarea implicita pentru password este: admin

 

Port Forward router huawei hg658

 

 

Accesati sectiunea Status (din coloana de pe stanga) si apoi WAN. Verificati in tabelul IPv4 Information denumirea conexiunii de internet (trebuie ca pe coloana IP Address sa aveti adrea IP externa a retelei Dvs.). Denumirea contine termenul "INTERNET"
In cazul nostru denumirea este: TR069_INTERNET_R_VID_35.

 

Port Forward router huawei hg658

 

Accesati sectiunea Advanced (din coloana de pe stanga), apoi NAT si apoi Port Mapping (din partea de sus) ca in imaginea de mai jos:

Port Forward router huawei hg658

 

 

 Alegeti apoi New din capul de tabel Port Mapping:

Port Forward router huawei hg658

 

In tabelul de mai jos trebuiesc completate campurile indicate prin incercuire: 

Port Forward router huawei hg658

 

In campurile de la Settings, trebuie sa completati ca mai jos:

- la Interface selectati denumirea conexiunii de internet identificata mai sus. In cazul nostru valoarea corecta este: TR069_INTERNET_R_VID_35

- la Protocol selectati TCP/UDP

- la Remote host lasati necompletat

- la External start port completati 8500

- la External end port completati 8500

- la Internal host completati cu adresa IP a echipamentului (in cazul nostru 192.168.0.25)

- la Internal port completati 8500

- la Mapping name completati cu o denumire pentru a identifica echipamentul respectiv (ex: camera ip)

Salvati aceste setari cu Submit.

Dupa aceasta etapa, in tabel trebuie sa aveti un rand ca cel de mai jos: 

 Port Forward router huawei hg658

 

 

 

 

 

Comentarii

Daca eu fac un server pe un joc random de ex.G-Mod prietenii vor intra pe acel ip pe care l-am setat eu (192.168.0.1 ex) sau trebuie sa intre pe ip-ul calculatorului?
Salut. Ma pot conecta la DVR din alte locatii dar daca ma conectez la WiFi intern (unde este instalat DVR) nu merge. Ms poti ajuta? ms
Buna,

O mica mentiune la acest tutorial. Ca sa mearga port frowarding-ul trebuie selectat TR069_INTERNET_R_0_35 nu TR069_INTERNET_R_VID_35.

O zi buna.
Setari pt router Asus wl 3303?

Raspuns: V-am raspuns pe email. Va multumesc.
Pot face un host pentru un server de minecraft?
Buna ziua, aceste setari sunt valabile si pentru a accesa camerele de pe telefonul mobil?

Raspuns: Daca accesarea se face prin internet si pe baza de IP/port sau DDNS/port, da trebuie sa faceti port forward in router.
am incercat tot ce ati postat la un dvr h 264 am si cdl dar nu reusesc nimic ramine variant cu team viver dar cit m-ar costa sa fac tot tirgul multumesc anticipat

Raspuns: Daca doriti sa efectuam noi setarile va rog sa ne scrieti la contact@cdnet.ro si sa ne transmiteti cat mai multe detalii (gen model router si dvr, ce operatiuni doriti a fi efectuate). Va multumesc.
Buna ziua,
Am incercat toate posibilitatile. Am facut port forward exact ca in tutorial. Am incercat cu port 80, 8500, 7000, 8080 si nimic. pur si simplu imi apare ca portul nu este deschis.

Raspuns: Conectati echipamentul (dvr, camera, etc) pe LAN1 sau LAN2 la router si incercati sa-l accesati din alta retea de internet pe baza de ip extern si port (la care ati facut port forward). Daca ati urmat pasii de mai sus trebuie sa mearga. Daca nu va descurcati, putem efectua noi prin Team Viewer (contra cost) setarea. Pentru detalii ne scrieti la contact@cdnet.ro.
Cum accesez din internet portul deschis prin procedura mentionata de dumneavoastra?

Raspuns: Daca este port de HTTP, accesati din alta retea de internet, din browser: http://adresaIPexterna:port (unde adresaIPexterna o aflati cand sunteti legat la routerul pe care ati facut port forward si tastati intr-un browser www.adresamaeip.ro).
Buna ziua. Am facut port forward pentru toate cele 3 porturi utilizate de DVR, apar deschise daca le controlez cu orice site de genul portchecktool, insa DVR-ul nu poate fi accesat de pe internet. Cand utilizez IP-ul public, in reteaua locala se deschide interfata de la routerul HG658, iar pe internet nu functioneaza deloc (cannot find server). Am incercat si cu DMZ activat Firewall Off, sau alte setari, dar tot nu functioneaza. Va rog sa-mi spuneti ce sa mai incerc. Multumesc.

Raspuns: Daca DVR-ul este pe LAN1 sau LAN2 si testul l-ati facut din alta retea nu va ramane decat un restart din alimentare pentru router si apoi pentru DVR. Nu e exclus sa fie routerul cu probleme.
Postare noua