Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Redare culori camere IP FI8904W fara filtru IR Cut (Foscam) si M204W (Dericam)

Daca sunteti interesat de o camera de supraveghere IP, wireless, din categoria low cost, aproape sigur ati auzit de modelele produse de Foscam Electronics.

Daca doriti sa montati o camera la exterior, constructia acesteia trebuie sa asigure protectie la apa si la praf, adica sa respecte standardul IP66. Modelul cel mai vandut de la Foscam din aceasta categorie este FI8904W, care suporta atat conexiunea wireless cat si pe cea pe cablu.

Modelul prezinta un raport foarte atractiv intre pretul acesteia si facilitatile oferite. Camera prezinta insa un mare dezvantaj, respectiv o distorsionare importanta a culorilor in special la lumina naturala puternica (primele modele FI8904W nu au filtru IR Cut).

Aceasta alterare a culorilor se datoreaza folosirii ca senzor de imagine a celui de tip CMOS, care are avantajul unui pret mult mai redus. O astfel de camera ajunge pe piata la jumatate de pret fata de cel al unei camere cu senzor CCD.

Pentru a inlatura acest dezavantaj, al redarii culorilor in anumite cazuri, a fost lansat pe piata modelul de la Dericam M204W. Acesta este foarte apropiat tehnic de cel de la Foscam, dar dispune de filtrul numit Infrared Cut.

Nou: Din septembrie 2011 si Foscam a lansat modelul imbunatatit al camerei FI8904W, respectiv dotarea acesteia cu filtru IR Cut.

In urmatoarele 2 imagini va prezentam diferenta intre una captata de la o camera fara IR Cut (FI8904W) si una de la o camera cu acest modul (M204W, FI8904W IRC) - pentru imagine in format 640 * 480 pixeli, faceti click pe imagine:
 

FI8904W fara IR Cut M204W, FI8904W IRC - cu IR Cut

Se observa distorsiunea aparuta in special la redarea culorii pentru plante (in cazul nostru la copaci).

Camerele de securitate in utilizarea zilnica primesc diverse forme de lumina, inclusiv iluminarea infrarosu. Camerele color, de zi / noapte, trebuie sa fie prevazute cu un asa numit filtru IR care impiedica razele IR sa ajunga in camera. Utilizarea unui astfel de filtru determina redarea clara a culorilor, in acelasi mod cum sunt ele percepute de ochiul uman.

In functionarea de zi filtrul este activat iar noaptea este dezactivat pentru a permite razelor IR sa ajunga la camera si sa fie redate imaginile din medii intunecate.

Va prezentam in continuare alte perechi de imagini captate cu cele doua modele de camere, in diferite momente ale zilei:

 

 FI8904W fara IR Cut  M204W, FI8904W IRC - cu IR Cut

In imaginile de mai sus pentru camera IP model FI8904W s-a folosit o lentile de 6 mm (unghi de deschidere de 42 grade) iar pentru M204W de la Dericam o lentila de 3,6 mm cu unghi de deschidere de 67 grade.

Zona din centru imaginilor este la aproximativ 25 - 30 metri, recomandat pentru aceste camere fiind o distanta de 10 - 20 metri.

Camera IP Foscam FI8904W este recomandata in cazurile in care nu conteaza aceasta distorsiune de culoarea si are avantajul unei constructii solide si un suportul tehnic mai bun.

Camera Dericam si modelul de la Foscam cu IR Cut (FI8904W IRC) prezinta avantajul redarii culorilor intr-un mod net superior si sunt recomandate in special in zonele cu multa verdeata.

 

Aceste modele se pot testa si direct la biroul nostru din Bucurest, mai multe detalii legate de localizare fiind disponibile la sectiunea Contact.