Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Setare Detectie de miscare pentru camere IP Megapixel Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Dupa autentificarea la camera IP folosind ca browser Internet Explorer, selectati din meniul de sus al camerei Alarm iar din meniul din partea dreapta alegeti Motion Detection.

O sa aveti imagine live de la camera iar sub aceasta imagine aveti optiunile pentru detectia de miscare, ca in imaginea de mai jos:

Setare Detectie de miscare Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Observati cele patru sectiuni, respectiv Window1, Window2, Window3 si Window4. Acestea va permit sa definiti pe ecran maxim 4 zone in care va fi monitorizata miscarea. Cele patru zone sunt evidentiate prin dreptunghiuri de culoare verde, care pot fi deplasate in diferite zone pe ecran si pot fi redimensionate.

Spre exemplu, daca dorim sa monitorizam 2 zone, urmam acesti pasi:
1. bifam casutele Window1 si Window2;
2. setam sensibilitatea dorita (o sensibilitate inalta atrage si mai multe alerte false) din butonul Sensitivity; valorile sunt intre 0 si 75;
3. tragem si redimensionam cele doua dreptunghiuri de pe ecran pe zonele dorite
4. salvam prin apasare Apply

Sfat: Daca doriti sa monitorizati intreaga suprafata captata de camera video, este suficient sa bifati doar Window1 iar dreptunghiul verde sa-l mariti la dimensiunea intregului ecran.

Selectare actiune pentru camera IP la detectia de miscare

Dupa ce camera IP a detectat miscare, acesta poate fi setata sa execute mai multe operatiuni precum: inregistrare video, salvare poze, transmitere alerte prin email, etc.

Pentru a seta aceste actiuni, dupa ce ati setat Detectia de miscare conform pasilor de mai sus, mergeti in meniul din partea dreapta a camerei si selectati Alarm.

Setare Detectie de miscare Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Aici aveti optiuni precum:

- Salvare poze pe SD Card la detectia de miscare (se bifeaza Save Picture on the SD card);
- Salvare video pe SD Card la detectia de miscare (se bifeaza Save Video on SD card);
Pentru salvare pe SD card, trebuie ca anterior setarilor de mai sus sa introduceti cardul de memorie in camera.
- Salvare video pe un server FTP (se bifeaza Save Video on the FTP Server); inainte de acest pas trebuie sa setati contul de FTP, prin accesare FTP Server Setting;
- Actionare releu de iesire (se bifeaza Relay out). Prin aceasta functie puteti control o sirena exterioara, aprinderea unui bec sau pornirea unui echipament in momentul in care este detectata miscare de catre camera. Timpul de 10 secunde se refera la durata alarmei exterioare;
- Transmiterea de notificare prin email (se bifeaza E-mail Alarm). Daca doriti ca notificarea sa fie insotita si de o poza captata de camera trebuie bifata si casuta Send with Picture. Anterior acestui pas trebuie setat contul de email.
- Optiunea Alarm Server se refera la posibilitatea de a dezvolta aplicatia prin transmiterea alertelor catre un server propriu.