Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Blog search Blog search

Subscriere Blog Subscriere Blog

Setarea adresei IP si portului pentru camere IP seria IPC (IPC-R5103-IR, IPC-R5110-IR, etc)

 Martie 17, 2013    Camere IP seria IPC, DVR, DVR hibrid, NVR

 

1. Conectarea la retea a camerei IP si alimentarea acesteia

Dupa ce ati scos din ambalajul de protectie camera IP, conectati antena wireless la camera (daca este wireless camera) prin insurubare folosind doar forta mainii (fara scule adiacente si fara a forta). Conectati cu un cablu de retea camera la router si apoi alimentati cu tensiune camera.

atentieFolositi doar alimentatorul original al camerei. Alimentarea camerei la o tensiune mai mare decat cea din specificatiile tehnice va distruge iremediabil camera.

 

alimentare robot cameraalimentare waterproof camera

 

 

 

 

 

 

 

 

Din imaginile de mai sus se observa cum pentru camera robot este necesara o tensiune de 5V (scrie pe camera DC 5V) iar pentru camera waterproof o tensiune de 12V. In functie de model, aceste tensiuni pot sa difere fata de cele din exemplu nostru.

2. Setarea adresei statice si a portului

De pe CD-ul din kit-ul camerei, trebuie sa instalati aplicatia UpgradeTool (trebuie rulata aplicatia General_Upgrade_Eng aflata in English/Software/Upgrade).

Dupa instalarea rulati aplicatia (shortcut-ul Upgrade il gasiti pe Desktop sau in Aplicatii):

upgrade ip camera

Apasati pe IP Search si trebuie sa va apara Adresa IP a camerei. Daca este o camera wireless, o sa gasiti 2 randuri: unul pentru placa de retea ethernet si unul pentru placa wireless (ca in cazul nostru de mai sus). Faceti click pe fiecare rand si in partea dreapta a ecranului stabiliti valori pentru:

IP Address: aceasta adresa trebuie sa fie din clasa Dvs (primele 3 grupe trebuie sa fie identice cu cele ale calculatorului) si sa nu mai fie alocata altui echipament din retea. In cazul nostru este 192.168.1.150, pentru ambele placi ale camerei.
Subnet Mask: de regula este 255.255.255.0
Gateway: este adresa IP a routerului. In cazul nostru 192.168.1.1
HTTP Port: va recomandam sa alegeti o valoare intre 6000 si 10000
TCP Port: va recomandam sa alegeti o valoare intre 6000 si 10000 si diferita de cea setata pentru HTTP Port

Salvati aceste valori prin click pe butonul Modify. Datele vor fi salvate dupa restart camera (se deconecteaza camera de la tensiune si se realimenteaza dupa 5 secunde).

upgrade camera ip

 

Dupa restartare, efectuati o noua cautare (click pe IP Search). Apasati apoi pe butonul Advance si setati pentru:
DNS1 adresa IP a routerului (identica cu cea scrisa la Gateway 
Port de la PhoneInfo: va recomandam sa alegeti o valoare intre 6000 si 10000 si diferita de cea setata pentru HTTP Port si TCP Port
Verificati sa fie bifata casuta Enable.

Apasati Save si asteptati sa faca restart camera IP.

Dupa restartare, efectuati o noua cautare prin click pe IP Search. Verificati ca cele 2 placi (valabil doar in cazul camerelor wireless) au datele identice (exceptie valorile pentru porturi).

Dupa aceasta etapa trebuie sa retineti urmatoarele valori:
IP Address - este adresa IP a camerei (ex: 192.168.1.150)
HTTP Port: este portul folosit la accesare camera din browser (ex. 9400)
TCP Port: este portul folosit la accesare camera din aplicatii (ex. 9401)
Port de la PhoneInfo: este portul folosit in aplicatii mobile (ex. 9402); sunt cazuri in care unele aplicatii pentru mobile folosesc portul TCP

 

 

 

Comentarii

Nici o postare gasita

Postare noua