Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Setarea unei adrese IP statice pentru camera IP FI8918W, FI8904W, FI8910W

 
Camera IP FI8918W vine setata cu optiunea de a primi automat adresa IP de la router si din aceasta cauza este folosita aplicatia IP Camera Tool (iconita de pe desktop) pentru a afla adresa IP alocata camerei.
 
Pentru a evita modificarea periodica a adresei IP (de exemplu in cazul restartarii camerei sau a routerului) va recomandam sa-i setati camerei o adresa IP statica, din clasa de adrese a retelei unde este instalata.
 
Mentionam ca acest pas (alocarea unei adrese statice) este obligatoriu in cazul in care se doreste accesarea camerei Foscam de la distanta, prin internet.
 
Pentru a aloca o adresa statica IP camerei Foscam trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
 
Intrati in meniul de administrare prin alegerea optiunii For Administrator si apoi selectati Basic Network Settings.
 
 
 
Aici debifati casuta Obtain IP from DHCP Server si trebuiesc completate urmatoarele 5 campuri.
 
Sunt 2 variante de a afla aceste valori:
 
- lansati aplicatia IP Camera Tool prin dublu click pe iconita de pe desktop si apoi selectati cu un click dat cu butonul stanga de la mouse camera IP (trebuie sa se albastreasca linia referitoare la camera). 
 
 
 
Apoi cu un click dat cu botonul din dreapta de la mouse avem un submeniu din care selectam Network Configuration.
Aflam astfel valorile pe care trebuie sa le trecem pentru IP address, Subnet Mask, Gateway si DNS Server. Pentru HTTP Port va recomandam sa-l schimbati din 80 in alta valoare, de exemplu de 4 cifre (ex. 5100, 4800, 8450, etc).
 
 
 
- daca nu ati reusit cu aplicatia IP Camera Tool sa aflati valorile urmarite mai sus, va recomandam a doua varianta. 
 
Intrati in Control Panel - Network Connections si apoi dublu click pe Local Area Connections (sau pe Wireless Network connection). selectati Suport si apoi Details. Identificati IP Address, Subnet Mask si Default Gateway. Pentru DNS Server va recomandam sa completati aceeasi valoare de la Default Gateway iar la port, la fel ca la metoda anterioara sa selectati o valoare diferita de 80 (ex. 5100, 4800, 8450, etc).
 
 
 
Pentru a memora aceste setari, trebuie sa faceti click pe butonul Submit iar camera va restarta.
 
 
Din acest moment nu mai este necesara utilizarea aplicatiei IP Camera Tool, camera fiind disponibila mereu in reteaua interna la adresa IP stabilita mai sus (IP Address). Atentie, prin schimbarea portului in orice alta valoare diferita de 80, pentru accesarea camerei se va tasta: http://IPcamera:adresaPORT, in cazul nostru: http://192.168.1.12:5101