Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Tutorial alerte prin email camere IP Foscam

Camerele IP de la Foscam va permit sa receptionati alerte prin email la detectia de miscare. La mesajul de alerta vin atasate sase poze captate la interval de aproximativ o secunda intre ele.

Daca nu dispuneti de un server propriu de SMTP, puteti folosi pentru setarea serviciului de alerte prin email conturi gratuite de exemplu gmail sau yahoo. Va prezentam in continuare setarile care trebuiesc facute in camera IP Foscam.

1. Configurare email alert folosind server de la gmail

Dupa ce va autentificati la camera folosind un user cu drept de Administrator, intrati in meniul de administrare si aici mergeti la Mail Service Settings. In exemplul de mai jos, am presupus ca adresa de email este gigel@gmail.com.

 

Email alert camere IP Foscam 

 

La Sender completati cu gigel@gmail.com iar la Receiver 1 puteti completa cu aceeasi adresa sau cu alta adresa de email (alertele vor fi primite la adresa de la Receiver1).

La SMTP Server scrieti: smtp.gmail.com, la SMTP Port completati 465, la Transport Layer Security alegeti TLS. Dupa ce ati bifat Need Authentication, completati SMTP User cu gigel@gmail.com iar la SMTP Password cu parola de la contul de gmail.

Apasati Submit si abia apoi pe Test. Mesajul de confirmare ca setarea a fost efectuata corect este: Test … Succeed

 email alert foscam

 

Daca doriti sa alegeti modul STARTTLS in loc de TLS atunci trebuie sa alegeti la SMTP port 25 sau 587.

Ca serviciul de alerta prin email sa functioneze, trebuie activat de la sectiunea Alarm Service Settings.

 

2. Configurare email alert folosind server de la yahoo

In materialul de mai jos va prezentam setarile in cazul in care folositi conturi de email de la yahoo.

Dupa ce va autentificati la camera folosind un user cu drept de Administrator, intrati in meniul de administrare si aici mergeti la Mail Service Settings. In exemplul de mai jos, am presupus ca adresa de email care va transmite alertele este gigel@yahoo.com iar alertele sunt receptionate la o alta adresa, respectiv aurel@gmail.com.

 

Email alert camere IP Foscam 

 

La Sender completati cu gigel@yahoo.com iar la Receiver 1 puteti completa cu aceeasi adresa sau cu alta adresa de email (alertele vor fi primite la adresa de la Receiver1). In cazul nostru am folosit o adresa de gmail, aurel@gmail.com pentru a receptiona alertele.

La SMTP Server scrieti: smtp.mail.yahoo.com, la SMTP Port completati 587, la Transport Layer Security alegeti None. Dupa ce ati bifat Need Authentication, completati SMTP User cu gigel iar la SMTP Password cu parola de la contul de yahoo.

Apasati Submit si abia apoi pe Test. Mesajul de confirmare ca setarea a fost efectuata corect este: Test … Succeed


email alert foscam 

 

Ca serviciul de alerta prin email sa functioneze, trebuie activat de la sectiunea Alarm Service Settings.

 

Nota: Setarile de mai sus sunt valabile pentru camere Foscam cu partea de hardware realizata dupa jumatatea anului 2011.

Daca in urma acestor setari obtineti mesaj de eroare, este posibil si ca providerul Dvs. de internet, din locatia unde este montata camera, sa va blocheze accesul. 

Comentarii

VA MULTUMESC MULT. AM FOLOSIT GMAIL SI A MERS
@ Gheorghe: Providerii pentru astfel de servicii au in politica sa blocheze contul de email pe o anumita perioada daca se observa un numar mare de mesaje trimise pe o perioada scurta de timp. Sunt si provideri care blocheaza complet anumite porturi folosite la transmiterea mesajelor email. Ca solutie va recomand sa folosti acest serviciu doar daca numarul de alerte trimise este redus (sa zicem sub 50 pe ora). Acum puteti incerca alti provideri de email. Va recomand si acest tutorial pentru a vedea setarile:
http://www.cdnet.ro/setare-notificare-email-camere-ip-megapixel-wansview-nch-536mw-si-nch-532mw.html
CE PUTEM FACE DACA PROVIDER-UL NE BLOCHEAZA ACCESUL, CU TOATE CA INITIAL TRANSMITEREA PE E-MAIL A LUCRAT FOARTE BINE?
TESTUL DA EROARE INFORMINDU-NE CA MODUL DE AUTENTIFICARE NU ESTE ACCEPTAT DE SERVER
CE PUTEM FACE DACA PROVIDER-UL NE BLOCHEAZA ACCESUL, CU TOATE CA INITIAL TRANSMITEREA PE E-MAIL A LUCRAT FOARTE BINE?
Postare noua