Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Tutorial crearea cont la Dynamic DNS (www.dyndns.com) in vederea rezolvarii problemei legate de IP-ul dinamic

Update: 16 nov. 2011: In urma cu o saptamana, DynDNS, a renuntat la acordarea de conturi gratuite. Raman valabile conturile deschise pana in acest moment. Serviciul DynDNS Pro Free Trial poate fi testat gratuit timp de o luna. Mai multe detalii aici: http://dyn.com/dns/dyndns-pro-free-trial/ . Ca solutie alternativa va recomandam sa verificati daca router-ul Dvs suporta si alte servicii similare.

Tutorialul de mai jos a fost valabil doar pentru conturile gratuite oferite de DynDNS pana la inceputul lunii noiembrie 2011.

Una dintre problemele importante intampinate in cazul accesarii de la distanta a unei camere de supraveghere o reprezinta IP-ul dinamic de la locatia unde este montata aceasta.

Sunt doua solutii in acest caz.

Prima, cea mai simpla, este contactarea providerului de internet pentru a schimba adresa de IP cu care suntem vazuti din internet intr-una statica (care nu se va modifica in cazul unui restart de router sau nu este schimbata periodic de furnizorul serviciului de internet). Dezavantajul acestei solutii este in cea mai mare parte a cazurilor, costul suplimentar pe care trebuie sa-l platim.

A doua solutie este crearea unui cont cont pe www.dyndns.com. Cei mai multi dintre utilizatorii casnici folosesc adrese IP dinamice care se schimba saptamanal sau zilnic. Serviciul oferit de Dynamic DNS fixeaza aceasta problema si permite transformarea domeniului intr-unul fix (gen siteulmeu.dyndns.org) care este actualizat automat in momentul in care adresa IP se schimba. Avantajul acestui serviciu este ca nu trebuie sa platim pentru el.

Prezentam mai jos pasii necesari pentru crearea unui cont la www.dyndns.com

Va recomandam sa faceti click pe imagini (unde este cazul) pentru marirea acestora.

 

Se intra pe http://www.dyndns.com si din partea stanga - jos, se apasa pe link-ul DynDNS Free:

Se urmeaza link-ul Get It Now, conform imaginii de mai jos:

 
 

 

Se completeaza la Hostname: cu un nume de domeniu si se stabileste terminatia domeniului.

In cazul nostru, dupa cum se vede si din imaginea de mai jos, am ales domeniul camerelemele iar terminatia domeniului este dyndns.org.

Campul IP Address: este gol si se apasa Your current location's IP address is zzz.zzz.zzz.zzz pentru a fi completata adresa IP externa a retelei Dvs in campul IP Address. In cazul nostru adresa zzz.zzz.zzz.zzz este 92.85.125.174 (acesta e doar un exemplu).

Se apasa Add To Cart, conform imaginii de mai jos:
 
 

 

Suntem informati ulterior ca putem folosi domeniul camerelemele.dyndns.org (era si posibilitatea ca domeniul sa fi fost inregistrat de alta persoana si atunci trebuia ales alt domeniu).
 
Continuam procesul de inregistrare cu alegerea username, parola si adresa de email.
 
Am ales in exemplul nostru ca username test01, parola nu este vizibila iar adresa de email este test@test.ro (trebuie sa alegeti o adresa valida).
 
Se introduce succesiunea de caractere de la Security Image (in cazul nostru 20442), se bifeaza I accept the terms of Dyn's ...... si se apasa pe Create Account.
 

 

Suntem informati ca pe adresa de email setata anterior a fost trimis un mesaj de confirmare. 

 

 

 

Se verifica adresa de email si suntem informati ca a fost creat contul. Suntem invitati sa vizitam linkul din mesajul de email pentru ca operatiunea de inregistrare sa fie completa.
 

 

Dupa accesarea linkului suntem condusi intr-o pagina unde suntem felicitati pentru contul nou si de unde putem activa serviciul gratuit, prin urmarea link-ului indicat:
 
 You now can activate your free DynDNS hostname.

 

 

Dupa click, apare o alta fereastra de unde continuam prin apasarea butonului Proceed to checkout.
 
 

 

Avem domeniul ales, cu costurile zero pentru serviciul oferit si unde trebuie sa activam prin apasarea pe butonul Activate Service.

 
 
 
Primim confirmarea ca serviciul a fost activat cu succes. La Details, adresa 92.85.125.174 este adresa cu care suntem vazuti din internet.
 

 


 
Putem face si un test. Intram intr-o fereastra DOS. Alegem butonul Start de la calculator din stanga jos, mergem la Run si tastam CMD si apasam ok.
 
Scriem ping si adresa cu care suntem vazuti din exterior, in cazul nostru 92.85.125.174 si trebuie sa obtinem 4 raspunsuri ca cele din fereastra de mai jos.
 
Apoi scriem ping camerelemele.dyndns.org (adica ping si numele domeniului ales). Obtinem 4 raspunsuri de la adresa cu care suntem vazuti din internet. Observam cum raspunsul este de la adresa de IP 92.85.125.174.