Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Tutorial setari flux video, audio si imagine pentru camere IP Megapixel Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Camerele IP megapixel NCH-536MW si NCH-532MW va permit o serie de setari asupra fluxurilor video si audio precum si asupra caracterisicilor de imagine.

Aveti posibilitatea inclusiv de management al latimii de banda pentru primele 2 fluxuri video cu rezultate benefice atat pentru spatiul ocupat in cazul salvarilor video cat si al adaptarii acestor caracteristici la banda de upload pentru conexiunea la internet din locatia unde sunt montate camerele.

Pentru a seta acesti parametri, trebuie sa accesati camera IP prin Internet Explorer si sa alegeti din meniul de sus Media.

1. Setarea parametrilor pentru fluxurile video

Alegeti din meniul de pe partea dreapta a camerei, tabul Video.

Setari pentru fluxul video camere IP Megapixel Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Daca pe imaginea de la camera de supraveghere observatii interferenta de forma unor valuri periodice, va recomandam sa setati Power line frequency pe 50Hz. Aceasta operatiune este necesara in special in incaperile in care iluminatul este asigurat prin tuburi fluorescente. In cazul iluminarii naturale, se poate merge pe 60Hz.

Urmatoarele 4 campuri se refera la caracteristicile pentru primele 2 fluxuri video.
Primul flux video (First Stream) este cel utilizat la inregistrarea video si la accesul de la distanta al camerei. Acesta are rezolutia maxima de 1280 * 720 pixeli (720P) iar rata maxima de transfer este de pana la 4096 kbs. Maximum frame rate se refera la numarul de imagini pe secunda cu care este redat acest flux video. Un flux in timp real presupune o rata de 25 FPS.
Sfat: pentru acest flux, puteti merge in conditii foarte bune pe rezolutia de 1280 * 720 pixeli, 1024 kbs si 20FPS.

Al doilea flux video este cel utilizat pentru acesul camerei de la distanta. In cazul acestui flux, rezolutia maxima redata poate fi setata la 640 * 360 pixeli iar rata de transfer la 1024 kbs.

Cand vizualizati imagine live de la camera Wansview (meniul View) aveti posibilitatea de opta intre unul dintre cele doua fluxuri video prezentate mai sus. Daca legatura dintre calculator si camera este locala (LAN) probabil ca o sa optati pentru vizualizare la caracteristicile pentru First Stream. Daca accesul la camera este facut de la distanta, pentru a salva din banda, puteti merge pe Second Stream.

Daca la Time Stamp optati pentru On, atunci pe imaginea de la camera o sa aveti afisate informatii despre data si ora locala. In campul Name aveti posibilitatea sa definiti un nume pentru camera de supraveghere iar daca selectati On la Camera name, atunci pe imaginea de la camera va fi afisat si acest parametru.

Salvarile de mai sus se efectueaza apasand Apply.


2. Setarea parametrilor pentru fluxul audio

Alegeti din meniul de pe partea dreapta a camerei, tabul Audio

Setari pentru fluxul audio camere IP Megapixel Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

In campul Audio input puteti selecta intre MIC si Line in. In cazul modelului de interior NCH-536MW care are microfon incorporat este recomandat sa alegeti MIC (prescurtare de la microfon). Daca insa aveti camera pentru exterior model NCH-532MW sau daca doriti sa utilizati un alt microfon (exterior) conectat la camera NCH-536MW trebuie sa selectati Line in (in acest caz microfonul exterior se conecteaza la mufele camerei).

Atat pentru fluxul video principal (First Stream) cat si pentru cel secundar, aveti posibilitatea de a transmite concomitent si fluxul audio. Acest lucru se face bifand optiunea Open.

Aveti posibilitatea de a alege compresia audio intre G711 si G726. Calitatea audio in cazul G711 este mai buna dar spatiul ocupat este mai mare.

Recomandari:
Dupa ce ati efectuat setari in partea audio, pentru ca acestea sa-si faca efectul trebuie sa scoateti camera de sub tensiune si sa o realimentati ulterior (se efectueaza restart camera).

Daca optati pentru a nu transmite si fluxul audio (alegeti Close la parametrul Audio Capture) salvati din banda ocupata si din spatiul de stocare.

Daca doriti sa aveti sunet pe dispozitivele mobile trebuie ca la Second stream, la Audio Capture sa fie selectat Open.


3. Setarea parametrilor pentru imagine

Alegeti din meniul de pe partea dreapta a camerei, tabul Image

Setari imagine camere IP Megapixel Wansview NCH-536MW si NCH-532MW

Aveti posibilitatea de a seta parametri precum Luminozitatea, Saturatia si Contrastul sau pe cei legati de iluminarea in Infrarosu.

Tot la aceasta sectiune aveti posibilitatea ca imaginea redata sa fie rasturnata (se bifeaza Flip) utila daca montati camera pe tavan (camera este cu capul in jos) sau in oglinda (se bifeaza Mirror).